Business coaching

Wat is business coaching?

Business coaching is enerzijds een hulpmiddel voor de werkgever om een werknemer te versterken in zijn/haar positie (intern). Anderzijds kan business coaching ook worden ingezet als een werknemer niet (meer) goed functioneert. Business coaching kan dan een hulpmiddel zijn bij het begeleiden van een werknemer bij het uit dienst gaan (extern).

Voor wie is business coaching?

Iedere werkgever wil graag dat een werknemer verder komt in zijn of haar professionele ontwikkeling. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden van de werknemer om effectiever te worden in zijn of haar (nieuwe) functie. Deze personen hebben vaak al een behoorlijke positie en potentieel, worden door de werkgever gewaardeerd en zijn (bijna) klaar voor de volgende stap. Soms zijn ze hier al in benoemd, maar komen ze net nog wat inhoudelijke en/of managerial bagage te kort. De coach is hierin een strategisch adviseur.
Ook kan het zijn dat een bepaalde werknemer niet (meer) goed functioneert, maar wel al jaren in het bedrijf actief is. Om deze werknemer toch op een goede manier te laten vertrekken kun je een business coach inschakelen. Deze begeleidt de werknemer bij het proces van uitdiensttreding. De coach zal de werknemer begeleiden bij het verkrijgen van inzicht in wat zijn/haar vaardigheden, wensen en werkelijke drijfveren zijn en zal hem/haar helpen deze inzichten te vertalen naar een functie profiel dat het beste bij hem/haar past. Ook zal de coach de werknemer begeleiden bij het zoeken naar een vervolg door middel van het opstellen van een CV, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en het adviseren over welke wegen er zijn om een passende functie te vinden etc.

Personal coaching

Wat is personal coaching?

Personal coaching is een hulpmiddel om jezelf sneller te ontwikkelen. Een personal coach bepaalt samen met jou je zakelijke doelen en begeleidt je in je ontwikkeling.

Voor wie is personal coaching?

Iedereen wil graag verder komen in zijn of haar professionele ontwikkeling. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van vaardigheden om effectiever te worden in je functie. Soms is bijvoorbeeld het omkijken naar een andere baan niet de (enige) oplossing voor de onderliggende oorzaken waarom je überhaupt overweegt van werkomgeving te veranderen. Om te voorkomen dat je in een nieuwe baan mogelijk weer snel dezelfde issues en patronen tegenkomt, is het belangrijk eerst achter je vaardigheden, wensen en werkelijke drijfveren te komen. Een coach kan je hier inzicht in geven en je helpen deze te vertalen naar een functie profiel dat het beste bij jou past. De coach is hierin een loopbaan begeleider.

Welke vraagstukken vallen onder personal coaching?

Een greep uit vraagstukken waar jij en je coach samen antwoorden op gaan vinden:

  • Wat wil ik uiteindelijk in mijn professionele leven bereiken?
  • Hoe kan ik goed omgaan met de veranderde werkomgeving waarin ik mij begeef?
  • Hoe kan ik mijn leidinggevende kwaliteiten verbeteren?
  • Wat mis ik in mijn huidige baan/rol en zoek ik in een nieuwe baan/rol?
  • Waarom past een nieuwe baan/rol bij mijn persoonlijke vaardigheden, wensen en ambities?
  • Hoe vind ik de juiste balans tussen werk - privé?
  • Hoe kan ik anderen beter overtuigen en motiveren?
  • Als ik zo doorga, dreigt een burn-out. Hoe voorkom ik dat?

De coach

Richard RoolvinkComforce werkt op het gebied van coaching samen met Richard Roolvink. Richard Roolvink heeft voordat hij ging coachen carrière gemaakt in marketing en management. Hierdoor kan hij prima de link leggen tussen persoonlijke en zakelijke uitdagingen.
Door de uitgebreide management-, advies – en coaching ervaring, opgedaan in uiteenlopende sectoren en culturen is hij in staat om complexe zaken eenvoudig en overzichtelijk te maken. Hij werkt altijd vanuit de persoonlijke situatie van een coachee en levert uitsluitend maatwerk. Nadat de coachingvraag en -agenda zijn opgesteld, stelt hij een stappenplan op dat optimaal recht doet aan de zaken die zowel werkgever als werknemer nodig hebben om ambities te realiseren. Met name ondernemers, managers en professionals waarderen zijn pragmatische en oplossingsgerichte aanpak. Op LinkedIn kun je meer te weten komen over zijn achtergrond: linkedin.com/in/richardroolvink

Op aanvraag zijn er referenties beschikbaar van personen die hij reeds heeft mogen coachen. Neem gerust contact op. In een bondig gesprek weet je wat voor vlees je in de kuip hebt en of zijn stijl bij je past. Het gesprek kost je niets, maar kan je veel opleveren.

Bel of mail naar Comforce voor meer informatie of om een afspraak te maken: 020 6444147, info@comforce.nl

Schrijf je in

Solliciteer direct of laat je gegevens achter.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

Twitter

Contact

telefoon: +31 (0)20 6 444 147
e-mail: info@comforce.nl

Adres:Gebouw Barcelona
 Entrada 501
 1096 EH  Amsterdam